TARINA TUOTTEIDEN TAKANA

Lammastilalla kasvaneina olemme päässeet tutustumaan suomalaisen lampaanvillan tuotantoketjun alkupäähän jo lapsesta saakka. Aloitimme hoitamalla lampaita yhdessä vanhempiemme kanssa ja myöhemmin pääsimme mukaan myös lampaiden kerintään. Lampaanvillan laatua tarkkaillaan jo ennen kerintää ja erityisesti kerinnän yhteydessä, jolloin villasta lajitellaan erikseen kehräämölle soveltuva hyvälaatuinen villa ja poistoon menevä hukkavilla.

Vanhempiemme Kivipellon luomulammastilalta langat menevät suomalaiselle Pirtin kehräämölle jatkojalostukseen. Tila on toiminut pitkään Pirtin lankojen ja muiden villatuotteiden jälleenmyyjänä pienessä mittakaavassa. Tuotteidemme villasta voi siis osa olla kotitilamme lampailta peräisin, osa muilta suomalaisilta lammastiloilta.

Lankavuorien keskellä kasvaessa oppi nopeasti neulomaan pipot ja muut tarpeelliset villatuotteet itselleen. Tuotteemme ovatkin pääsääntöisesti syntyneet omasta tarpeestamme tehdä itsellemme sopivia ja oman tyylimme mukaisia tuotteita. Toivommekin että tuotteemme ilahduttaisivat myös muita meidän lisäksemme. 

Yhteinen innostus käsitöihin, korona sekä hetkellinen asuminen taas saman katon alla syksyllä 2020 saivat aikaan idean yrityksen perustamisesta ja verkkokauppamme aukesi helmikuussa 2021. Yrityksen ensimmäiseen vuoteen on sisältynyt paljon onnistumisen ja innostumisen tunteita sekä epätoivon hetkiä. Toisen vuoden alkaessa toinen yrittäjä suuntaa kohti muita haasteita ja toinen jää innolla jatkamaan toimintaa ja kohtaamaan tulevia haasteita.


Maaria

Vuoden 2022 alusta pääyrittäjä.Asta

Yrityksen ensimmäisen vuoden toinen yrittäjä.