Pesu- ja hoito-ohjeet

Tuotteemme on valmistettu suomalaisesta lampaanvillasta. Villan sisältämän rasvan eli lanoliinin ansiosta villa hylkii kosteutta ja likaa. Villatuotetta ei siis tarvitse välttämättä pestä ollenkaan. 

Koska jokainen pesukerta poistaa villan luontaista lanoliinia, tuulettaminen ulkona kostealla säällä on ehdottomasti paras tapa hoitaa villatuotetta. Kosteus turvottaa villakuitua jolloin se poistaa itsestään likaa ja hajuja. 

Tahriintuneen tuotteen voi kuitenkin pestä varovasti käsin tai pesukoneessa villaohjelmalla. Käsinpesu on aina parempi vaihtoehto. Käytäthän vain villalle tarkoitettua pesuainetta! Muut pesuaineet ovat villalle liian voimakkaita ja tuote voi vaurioitua. Ennen tuotteen pesemistä poista nahkainen tuotemerkki, sillä nahka ei kestä vesipesua.

Käsinpesu

Käsinpesussa täytyy olla varovainen, koska hahtuvalanka huopuu todella helposti. Vältä siis hankausta tai kiertämistä ja pese korkeintaan 30 asteisessa vedessä hellästi puristellen (huom. kädenlämpöinen vesi on jo 37 asteista). Halutessasi voit kokeilla pestä tuotetta ensin ilman pesuainetta. Jos tahra ei irtoa pelkällä vedellä, liuota villapesuaine huolellisesti veteen. Huuhtele pesuaine pois 3-4 kertaa puhtaalla vedellä, halutessasi voit käyttää villanhoitoainetta huuhtelun yhteydessä. Ethän käytä tavallisia huuhteluaineita, sillä ne eivät sovellu villalle. Pesun jälkeen poista ylimääräinen vesi kevyesti painellen pyyhkeen avulla. Älä väännä ylimääräistä vettä pois, koska se vahingoittaa villakuitua. 

Konepesu

Villatuotteen saa pestä vain villanpesuohjelmalla! Villanpesuohjelmassa on huomioitu villan herkkyys, joten kone ei pyöritä rumpua pesun aikana yhtä voimakkaasti kuin muissa ohjelmissa. Valitse lämpötilaksi korkeintaan 30 astetta ja poista linkous. Käytä vain villanpesuainetta ja laita se pesuainelokeroon tai pesupallossa suoraan rumpuun.

Kuivaus

Poista ylimääräinen vesi pyyhkeen avulla. Laita tuote pyyhkeen väliin ja painele. Älä väännä! Venytä tuote takaisin muotoonsa ja kuivata tasossa huoneenlämmössä.