Taljoja, kuvausta ja teknisiä haasteita ylitettävänä

28.05.2021

Keväisiä värejä ja kuvaamisen tuskaa!

Huhti- ja toukokuu on mennä hurahtanut kuin ihan huomaamattaan ja täällä ollaan jo ihan lomafiiliksissä. Kesän ajan aiomme nauttia ja lomailla kerrankin oikein kunnolla, joten pidensimme kesä-heinäkuun toimitusajat 1-2 viikkoon. No mutta mitäs tässä onkaan ehtinyt tapahtua parissa kuukaudessa? Ihan hämmästyin, kuinka paljon onkaan saatu aikaan. (:

Kevään ja kesän värejä

Lankojen osalta verkkokauppaan saapui keväisiä ja kesäisiä värejä. Ja samalla oikein tykitettiin villainfoja somessa. Jos et vielä ole niitä ehtinyt lukemaan, käyhän kurkaamassa meidän instasta tai facesta.

Kuvaamisen tuskaa

Meillä on ollut pitkään To Do - listalla saada lampaantaljat myyntiin, mutta se on jäänyt kuvauksesta kiinni. Tuotekuvaus aiheuttaa joidenkin tuotteiden kohdalla yllättävän paljon päänvaivaa: mietittiin pitkään, mikä olisi toimiva tausta taljoille, kunnes hoksattiin koivuvanerit nurkassa. Onneksemme vanerit odottavat vielä paikkaansa toisessa projektissa, niin voitiin niitä hyödyntää. Niistä tulikin oikeinkin kiva tausta taljoille, mitäs tykkäät?


Suloiset karitsantaljat

Nyt löydät verkkosivuiltamme myös neljä ihastuttavaa karitsantaljaa. Jos niihin tykästyy, kannattaa olla nopeana, sillä tarjonta on vähäistä. Karitsoinnin ja sitä seuraavan pikkulampaille ensimmäisen elinvuoden aikana isossa katraassa menehtyy aina muutamia karitsoita ja niistä sitten tulee nämä erikoisuudet. Karitsantaljat vaativat tilalla osaava käsityötä nylkemiseen, sekä aikaa kiireisen karitsointikauden keskellä. Talja on irrotettava menehtyneestä eläimestä mahdollisimman pian ja säilöttävä suolalla odottamaan muokkaukseen menoa.

2-luokan "pulkkataljat" jätettiin vielä odottamaan syksyä ja talven tuiskuja. Niistä sitten päivitellään kun lisäillään verkkokauppaan. 

Taljoista suurin osa on vanhempiemme luomulampaiden taljoja (Kivipellon lammastila). Tällä hetkellä kaikki värilliset suomenlampaiden taljat ovat Kivipellon luomulammastilalta ja valkoiset taljat muiden suomalaisten tilojen lampailta. Lisäksi erikoisuutena nämä pikkukaritsoiden taljat Kivipellon luomutilalta.

LOMA LOMA LOMA


DIY-paketti meinasi jäädä rannalle ruikuttamaan!

Ihka ensimmäisen DIY-paketin (DIY = Do It Yourself, Tee-Se-Itse) rakentaminen oli aika mielenkiintoista ja aivan julkaisun viimemetreillä sitten tietenkin törmäsimme kammottavaan tekniseen ongelmaan. Ensin tietysti kirjoitimme ja kuvasimme yksityiskohtaisen ohjeen Pisara -pannunaluseen. Kuvaus ja videon editointi sujuivat jo varsin jouhevasti. Sitten oli aika koota verkkokauppaan ohjeen lisäksi DIY-paketti. Meillähän oli jo kaikki tarvittava materiaali niin sehän hoituu sormia napsauttamalla. Niinhän sitä luulisi...

"sehän hoituu sormia napsauttamalla. Niinhän sitä luulisi..."

Missäs me sitten mentiinkään solmuun tekniikan kanssa? No, olimme suunnitelleet hienosti, että laitamme kahden värin valintavaihtoehdot DIY-pakettiin. Värivaihtoehtoja verkkokaupan varastoon naputellessamme tajusimme haasteen: Emme voineet suoraan valita värejä jo olemassaolevasta myyntivarastosta, jolloin verkkokauppa olisi automaattisesti laskenut värivaihtoehtojen määrän,  vaan sen sijaan jouduimme itse räknäämään fyysisesti osan langoista pois lankamyynnin puolelta ja laskemaan DIY-paketille oman, varsinaisesta lankamyynnistä erillisen "lankavaraston". Lisäksi värivariaatioita määritellessä oli vielä omat haasteensa, joiden seurauksena DIY-paketin lankavärivalikoiman ohjeena lukee: "Valitse haluamasi värit variaatioista. .... Jos variaatio ei anna haluamaasi väriyhdistelmää, kokeile vaihtaa värit toisin päin. Jos edelleenkään ei anna, silloin toinen väri on loppunut varastosta." No, kaikkien haasteiden ja kommellusten jälkeen tuote saatiin kuin saatiinkin verkkokauppaan tilattavaksi :)

Lahjakortti

Helpot-lahjat kategoriaan menee ehdottomasti myös lahjakorttimme, mikä on viimein tilattavissa verkkokaupan puolelta. Lahjakortiin voi valita haluamansa summan 20 ja 250 euron välillä. Riittää, kun syöttää lahjan saajan nimen ja maksaa tilauksen. Lahjakortti lähetetään annettuun sähköpostiosoitteeseen ja sen voi joko tulostaa, tai antaa esimerkiksi sähköisenä kuvalahjana haluamansa somekanavan välityksellä.

Yrittäjyyskurssi pakettiin

Huhtikuussa saatiin myös päätökseen maaliskuussa alkanut yrittäjyyskurssi. Kurssilla käytiin paljon läpi ihan perusjuttuja, mitä liittyy yrittäjyyteen ihan yrityksen perustamisvaiheesta alkaen. Kurssi oli kyllä iso apu yritystoiminnan eri puolia tutkiessa!

Katseet kohti kesää ja kesälomaa

Kuten yllä on varmaan jo selvinnyt, niin tekemistä on piisannut! Ja ei pelkästään yrityksen puolella, vaan ohessa on rakennettu mm. pakettiautosta retkeilyautoa ja käyty töissä yrittäjänä myös ulkopuolisille tarjoten pääosin kodin ja pihapiirin hoidon työapua. Nyt mennään vielä toukokuu loppuun ja kesäkuussa sitten alkaakin hyvin ansaittu kesäloma. Toukokuussa työlistalla mm. blogipohjan valmistusta, brändinsuunnittelua ja Wordpress/Divi yhdistelmän käytön harjoittelua ihan tositoimissa. Mutta niistä sitten lisää myöhemmin. 

Kevätterkuin, Asta & Maaria